Zoek hier uw vakman

Open

Om welke tuin gaat het?


Open

Oppervlakte van de tuin


Wat kost een hovenier

Wat kost een hovenier? Deze vraag wenst u graag beantwoord te hebben, voordat u met uw tuin aan de slag gaat. Zodra u meerdere offertes heeft ontvangen, kunt u precies bepalen welke hovenier bij u past en hoe hoog de kosten zullen gaan worden.


Ziet u uw zelf al genieten in een zorgeloze tuin?

Kosten tuinontwerp

Om goed van start te gaan is het raadzaam een tuinontwerp te laten maken van uw tuin. De kosten voor een tuinontwerp liggen tussen de € 250,- en de € 1500,- incl. BTW.

De kosten zijn afhankelijk van onder andere de grootte van uw tuin, uw wensen en de werkwijze.

De hoveniers van Zorgeloosbuitenleven kunnen vrijblijvend bij u langs komen om een inschatting te maken voor uw tuin.

Heeft u zelf veel ideeën? Wilt u graag samen met een tuinontwerper een ontwerp maken? Vraag hier tuinontwerp informatie aan.

Kosten tuinaanleg

Is het tuinontwerp gemaakt en akkoord, dan gaat de hovenier aan de slag met het maken van de offerte. Een hovenier rekent gemiddeld € 50 tot € 100 per M2 voor de tuinaanleg. In deze berekening zitten de kosten voor de bezoeken, het opstellen van de offerte, de materialen die gebruikt gaan worden en het uurloon.

Wilt u uw tuin gedeeltelijk laten aanleggen? Dan geldt daarvoor onderstaand schema:

  • Schutting: € 50 tot € 150 per meter
  • Gras: € 5 tot € 10 per m2
  • Kunstgras: € 18 - € 45 per M2
  • Beplanting: € 8 tot € 35 per m2
  • Sierbestrating en stenen: € 50 tot € 150 per m2
  • Houtenvlonder: € 100 tot € 200 per m2

Kosten tuinonderhoud door een hovenier

De kosten voor tuinonderhoud lopen best uiteen. Het is belangrijk om vooraf een prijs af te spreken, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Hoe inventariseert de hovenier uw wensen? Dat ligt eraan welk onderhoud en hoe vaak u het tuinonderhoud  wenst. Dat kan zijn op afroep of bijvoorbeeld één maal per jaar, kwartaal, maand of week. Dit is geheel afhankelijk van uw tuin, budget en wensen.

De hoveniers op Zorgeloosbuitenleven maken graag een vrijblijvende offerte op basis van uw wensen. u krijgt een duidelijk inzicht in de kosten voor tuinonderhoud. Ook voor bedrijven kunnen zij periodiek het tuinonderhoud verzorgen.

Meer informatie ontvangen van een hovenier ontvangen over de kosten? 

Vraag hier vrijblijvend informatie aan en laat u adviseren.

Sitemap Logo Lionhead Interactive